BURGERS MOEDERFIETS

SPECIFICATIES
Model: MOEDERFIETS
Frame hoogte: 50 en 55 cm
Frame materiaal: Aluminium met extra ruime instap
Wielmaat: 28″
Kleuren: Mat zwart, Azzuro en Bordeaux
Uitvoering: Shimano Nexus 3 Rollerbrakes
Shimano Nexus 7 Rollerbrakes
Verlichting: LED verlichting
De reflecterende stickers zorgen voor extra veiligheid in het verkeer.
Extra Opties: Leverbaar met een naafdynamo (meerprijs)
Leverbaar met Schwalbe Marathon Plus banden
Bijzonderheden: Lichtgewicht aluminium frame met ruime instap. Verder is de moederfiets voorzien van een tweebeenstandaard, breed stuur en een bagagedrager, welke geschikt is voor elk kinderzitje (ook voor Yepp).
KLEUREN
Mat zwart  
Azzuro   
Bordeaux

Probeer zelf een Burgers fiets

Ga naar een Burgers specialist bij u in de buurt en maak een proefrit op de moederfiets

Zoek een specialist

 

Moederfiets betekenis

Wat is een moederfiets? De moederfiets is een fiets voor dames (damesfiets) welke op het gebied van ergometrie speciaal ontwikkeld is om kinderen mee te nemen. De mamafiets (andere benaming voor de moeder fiets) is beter voorbereid op het plaatsen van kinderzitjes dan een gewone damesfiets.

Moederfiets en damesfiets, wat zijn de verschillen?

De moederfiets is zoals hierboven aangegeven beter voorbereid op het vervoeren van je kinderen. Zo heeft de Burgers mama fiets een breder stuur dan de traditionele fiets zodat het gemakkelijker en stabieler is om met een voorzitje te fietsen op een moederfiets. Verder heeft de mamafiets een lagere instap waarbij tevens rekening wordt gehouden met de ruimte tussen het zadel en het stuur zodat je gemakkelijker op en afstappen is op de moederfiets. Ook een extra stevige bagagedrager ten behoeve van kinderzitjes en de dagelijkse boodschappen ontbreekt niet op de Burgers moeder fiets. Daarnaast beschikt de Moederfiets van Burgers ook over een middenblok standaard en een stuurslot om de fiets stabiel neer te zetten wanneer de kinderen in de stoeltjes gezet worden. Om het fietsen met 2 kinderen gemakkelijker te maken is de mama fiets uitgerust met Nexus versnellingen waarbij gekozen kan worden uit 3 nexus versnellingen of een moederfiets met 7 versnellingen. Toch op zoek naar een andere damesfiets? Bekijk de vergelijkbare “Breeze”, de no nonsense stadsfiets die tegen een stootje kan, of de oer degelijke Burgers omafiets.

Moederfiets met versnellingen

De Burgers moederfiets is afgemonteerd met de Nexus rollerbrake versnellingen van Shimano waarbij gekozen kan worden uit een mamafiets met 3 versnellingen of een moederfiets met 7 versnellingen.

Kleuren en overige specificaties Burgers Moeder fiets

De Burgers moederfiets is verkrijgbaar in de kleuren mat zwart, azzuro en de kleur deore. Het frame van de fiets is gemaakt van licht en sterk aluminium en de moederfiets is voorzien van led verlichting (op batterij). Ook is het mogelijk om te kiezen voor een moeder fiets met een naafdynamo (tegen meerprijs). Daarnaast is de fiets voorzien van betrouwbare Schwalbe Marathon plus banden.

Veilige moederfiets

Om veilige met je kinderen op de fiets te stappen is een veilige mamafiets van groot belang. Naast het brede stuur, de ruime instap en het stevige frame is de fiets zeer stabiel en wendbaar wanneer je met de kleintjes onderweg bent. Om in het donker extra op te vallen is de mama fiets voorzien van reflecterende stickers en felle led verlichting.

Moederfiets kinderzitjes

Een moederfiets zonde kinderzitjes is geen moederfiets. Het stuur en de stevige bagagedrager zijn speciaal ontworpen om met gemak twee kinderzitjes te monteren op de de fiets. De mama fiets met zitjes is bestemd voor kinderen tot 15 kilo voorop en kinderen tot 22 kilo achterop. De kinderzitjes van YEP zijn bijvoorbeeld zeer geschikt voor montage op de Burgers fiets voor moeders. Met de Burgers neem je dus met gemak je kleine kinderen tot 6 jaar mee op pad!

Moederfiets kopen?

Bent u enthousiast over de Moederfiets van Burgers? Kom dan voor een proefrit naar één van onze dealers.

Probeer zelf een Burgers fiets

Ga naar een Burgers specialist bij u in de buurt en maak een proefrit op de moederfiets

Zoek een specialist
BURGERS RIJWIELEN                                    
Burgers Rijwielen is het oudste fietsmerk van Nederland.
Burgers fietsen